En İyi Ücretsiz Ofis Programları

ücretsiz ofis programları

Bu yazımda piyasada bulup kullanabileceğiniz ücretsiz ofis programlarını sizler için derledim.

1– Angel Writer: Microsoft Word uygulamasına çok benzeyen bir yazı editörüdür. Angel Writer ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. 2.1 MB gibi ufak bir yer kaplayan ücretsiz yazılım sayfası ilk açıldığında İngilizce olarak geliyor. Her ne kadar seçeneklerden araç çubuğu dilini Türkçe olarak değiştirebilseniz de, yardım menüsü İngilizce açılıyor. Ayrıca eş anlamlılar ve imla denetimi gibi özellikleri de barındırmıyor.

2- Metro Textual: Metro ara yüzlü metin düzenleyebilen programdır. 1.2 MB gibi ufak bir yer kaplayan yazılım sayfası ilk açıldığında İngilizce olarak geliyor. Her ne kadar Settings kısmından dilini değiştirebilseniz de, ne yardım menüsü ne de araç çubuğu mevcut. Sadece Writer özelliğini barındıran bu uygulamanın pek kullanışlı olduğu söylenemez.

3– Ashampoo Office Free: 104.1 MB yer kaplayan ücretsiz bir yazı editörüdür. Kapsamlı Ashampoo Office Free paketi, temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Ashampoo Office Free ile de yapabilirsiniz. Kurulum yaparken sizden lisans anahtarı isteyecektir. Sayfasından tam sürüm lisans anahtarını ücretsiz bir şekilde edinip kurulum yapabilirsiniz. Her ne kadar araç çubukları Türkçe olsa da yardım menüsü İngilizce açılıyor. Ayrıca eş anlamlılar ve imla denetimi gibi özellikleri de barındırmıyor. 

4- Atom: İngilizce açılan 142.4 MB yer kaplayan ücretsiz bir yazı editörüdür.  Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Atom ile de yapabilirsiniz. Çoğu kişi tarafından tercih edilmeye başlansa da bana pek hitap ettiği söylenemez.  

5-Mini Not: İngilizce açılan 493 KB yer kaplayan ücretsiz bir yazı editörüdür. Zemin rengi ve yazı tipi belirleme seçeneği var. Kullanımı oldukça basit. Ama sadece Writer özelliğini barındıran bu uygulamanın pek kullanışlı olduğu söylenemez.

6- Oxygen Office Professional: 293.6 MB yer kaplayan ücretsiz yazı editörüdür. Her ne kadar araç çubukları Türkçe olsa da yardım menüsü İngilizce açılıyor. OpenOffice.org programının daha gelişmiş özellikler içeren sürümü denebilir. Oxygen Office, temel masa üstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Oxygen Office ile de yapabilirsiniz.

7- SSuite Office Premium HD: İngilizce açılan 37.8 MB yer kaplayan ücretsiz bir yazı editörüdür. Özellikleri, işlevleri ve menü yapıları büyütülmüş olan seçici kullanıcılar için geliştirilmiş, ücretsiz bir Office programıdır. Etkileşimi geniş ekran monitörlerde daha iyi sonuç verir. Program Excel ve Word ile uyumlu olarak çalışmaktadır.

8- Mk Word: Fazla yer kaplamayan bir yazı editör yazılımıdır. 29 KB yer kaplayan ücretsiz ofis yardımcısı Türkçe açılıyor. Ancak çok fazla sade bir uygulama. Eş anlamlılar ve imla denetimi gibi özellikleri de barındırmıyor. Sadece Writer özelliğini barındıran bu uygulamanın pek kullanışlı olduğu söylenemez.

9- ConTEXT: İngilizce açılan 1.6 MB yer kaplayan ücretsiz bir yazı editörüdür. Renklendirme ve tanıma desteği verdiği diller arasında Türkçe var dense de tamamen İngilizce açılıyor. Sadece Writer özelliğini barındıran bu uygulamanın pek kullanışlı olduğu söylenemez.

10- TextEditorPro64: İngilizce açılan 4.6 MB yer kaplayan ücretsiz bir yazı editörüdür. Sadece Writer özelliğini barındıran bu uygulamanın pek kullanışlı olduğu söylenemez.

11- Corel WordPerfectOfficeX9: İngilizce açılan 1.1 MB yer kaplayan ücretli bir yazı editörüdür. Word Perfect® Office bir ofis paketinden bekleyeceğiniz her şeyi içerir.

12- WPS Office Suite Free: İngilizce açılan 79.1 MB yer kaplayan ücretli bir yazı editörüdür. WPS Office Suite Free ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi WPS Office Suite Free ile de yapabilirsiniz.  

13- Calligra Suite: İngilizce açılan 185 MB yer kaplayan ücretli bir yazı editörüdür. Diğer bir adıyla KOffice, özgün bir Office alternatifidir. Calligra Suite ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Calligra Suite ile de yapabilirsiniz.  

14- Think Free Office: İngilizce açılan 565,9 MB yer kaplayan ücretli bir yazı editörüdür. Think Free Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Think Free Office ile de yapabilirsiniz.  

15- GNOME Office: İngilizce açılan 67 MB yer kaplayan ücretsiz bir uygulamadır. Basit, hafif ve hızlı bir yazılım olan Gnome Office, Türkçe dil desteği sunar. Uygulamaları, diğer ofis uygulamalarından farklı olarak daha özgür olduğu için Abi Word-Writer özelliği gibi, her biri tek başına kurulabilir durumdadır. GNOME Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi GNOME Office ile de yapabilirsiniz

16- Soft Maker Office: İngilizce açılan 78.4 MB yer kaplayan ücretsiz bir uygulamadır. Ücretsiz ve Premium olarak ikiye ayrılır. Ücretsiz paketin adı Soft Maker Free Office 2016. Paralı olan ise Soft Maker tüm özellikleri ve işlevleri kapsar.

Soft Maker Free Office 2016 ev ve iş yerinde kullanım için ücretsizdir. Soft Maker Free Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Soft Maker Free Office ile de yapabilirsiniz.

17- Yozo Office: İngilizce açılan 48.18 MB yer kaplayan ücretli bir uygulamadır. Yozo Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Yozo Office ile de yapabilirsiniz.

18- Feng Office: İngilizce açılan 10 MB yer kaplayan bir uygulamadır. Eski ismi Open Goo, Linux için en başarılı, MS Office alternatiflerinden biridir. Ücretsiz ve Premium olarak ikiye ayrılır. Bu Office servisinin topluluk sürümü tamamen ücretsizdir. Feng Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Feng Office ile de yapabilirsiniz.

19- Siag Office: İngilizce açılan 12.3 MB yer kaplayan ücretsiz bir ofis paketidir. Siag Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Siag Office ile de yapabilirsiniz. Microsoft Office ‘den hariç tgz uzantılı dosyalar için de başarılı bir program.

20- Polaris Office: Android cihazlar için 16 MB yer kaplayan İngilizce açılan ücretsiz bir ofis uygulamasıdır. Polaris Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları –  kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Polaris Office ile de yapabilirsiniz.

21- Smart Office 2: Android cihazlar için 59 MB yer kaplayan İngilizce açılan ücretsiz bir ofis uygulamasıdır. Smart Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Smart Office ile de yapabilirsiniz.

22- Google Docs, Sheets ve Slides: Hangi ofis dosyasıyla çalışacaksanız, ayrı ayrı onun uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Bu çevrimiçi ofis paketinin en büyük dezavantajı, diğer ofis yazılımlarını kullanarak açılan dosyaların kusursuz bir şekilde dönüştürülememesidir. PDF, tablo, slayt ve metin türündeki tüm dokümanlar Google Docs içerisinde destekleniyor.

23- Microsoft Office Online: Word, Excel, PowerPoint masaüstü sürümleriyle tam uyumlu olan Google ’ın çevrimiçi ofis paketine rakip olarak, Microsoft ‘un kullanıcıya sunduğu ücretsiz sürümüdür.

24- Apache Open Office: Microsoft Office ve Libre Office ‘in benzeri olan bu paket Microsoft Office ‘e biraz daha benziyor. Apache Open Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Apache Open Office ile de yapabilirsiniz. Ayrıca eş anlamlılar ve imla denetimi gibi özellikleri de barındırıyor. Oldukça kullanışlı bir ofis programı olduğunu söyleyebilirim.

25- Libre Office: Ücretsiz bir uygulamadır. Birçok dilde sunulmuş olmasının yanı sıra, ücretli alternatiflerine kıyasla çok daha fazla dosya formatını destekliyor. Birçok sürümü mevcut. Çünkü kullanıcı arkadaşların desteği sayesinde sürekli geliştirilmeye devam edilen bir ofis paketidir. Libre Office ile yazılar, tablolar ve grafikler içeren birçok belge oluşturabilirsiniz. Temel masaüstü uygulamaları – kelime işlem programları, Excel benzeri tablo yazılımı, sunum yöneticisi, çizim programı içerir. Yani Microsoft Office ile yapabildiğiniz birçok işlemi Libre Office ile de yapabilirsiniz. Ayrıca eş anlamlılar ve imla denetimi gibi özellikleri de barındırıyor. Oldukça kullanışlı bir ofis programı olduğunu söyleyebilirim. Tek eksiği Araç çubukları Türkçe olmasının yanı sıra ne yazık ki Yardım menüsü henüz tamamen Türkçe ‘ye çevrilememiş. İlerleyen zamanda kullanıcı arkadaşların desteği ile bunun da üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum. En sevdiğim yanlarından biri de, online yardımda bir soru sorduğunuzda, tüm kullanıcı arkadaşların elinden geldiğince cevap verip sizi aydınlatmaya çalışıyor olması. Benim açık ara tercihim olduğunu söyleyebilirim.  

Arkadaşlar şimdi size yazacağım aşağıdaki listedeki metin editörleri için çok fazla detay vermek isterdim. Ama ne yazık ki hepsini indirip denemeye kalkınca Pc çökmeye niyetlendi.

1- Zarafa Web App

2- Group Office

3- Collax Groupware Suite

4- Txt Redder

5- Babel Doc

6- Horde Groupware

7- DMcsv Editör

8- Gtkedit1

9- Multitran

10- Katy

11- Read Text

12- EditR

13- Notepas

14- Notelf

15- AntiWrd

16- İMath

Volkan Aktaş

Dijital Pazarlama Uzmanı

Sosyal medya, Seo, Web Tasarım başta olmak üzere dijital pazarlamanın tüm alanlarında bir fikriniz varsa iletişim bilgilerimden bana hemen ulaşabilirsiniz.

Son yorumlar

Daha Fazla İçerik

6 Yorum. Yeni Yorum

  • Ücretsiz ofis programları ile ilgili çok iyi bir kaynak. Gerçekten çok başarılı. Teşekkürler.

    Yanıtla
  • Benim eski bir bilgisayarim var. Windows 7 yüklü. Sizde kullanabileceğim en uygun ücret ofis programı nedir? Sağolun yardımlarınız için.

    Yanıtla
  • Ücretsiz ofis programları konusunda güzel bir kaynak olmuş. Teşekkürler.

    Yanıtla
  • Ofis programları konusunda uzun yıllardır Libre Office kullanırım. Önerimim ofis kullanımında hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

    Yanıtla
  • Ücretsiz ofis programları ile ilgili hazırlanmış en değerli kaynaklardan birisi. Teşekkürler.

    Yanıtla
  • İçerik gayet dolu, elinize sağlık. Gezinirken şu sayfada da detaylı ve görsellerle anlatıldığını keşfettim: karel .com. tr/blog/2019da-kullanabileceginiz-en-iyi-ucretsiz-ofis-programlari
    Siz de faydalanabilirsiniz.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Menü
7/24 Destek İçin Hemen Arayın!