WordPress açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan, internette bir çok web sitesi şuan WordPress kullanmayı tercih etmekte. Bu zamana kadar mutlaka WordPress alt yapısının olduğu birden fazla siteye tıklamışsınızdır. WordPress kullanıcılarına sunduğu açık kaynak kod sistemi ile, bir çok geliştirmeyi yapabiliyor ve güncel kalmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca WordPress kullanıcı iseniz hiç bir yazılım ve kod bilgisine sahip olmanıza gerek yok. Özel SEO uyumlu hostingi ve bir çok ücretli, ücretsiz tema seçeneği ile sitenize giren kullanıcılarınızı daha hoşnut tutabilirsiniz. Ayrıca SEO destekleyici olması özelliği ile yayınlarınızın Google üzerinde liste başlarında çıkması mümkün olacaktır.
WordPress.com Mu WordPress.Org Mu?
Mutlaka fark etmişinizdir ki, wordpress.com ve wordpress.org uzantılı farklı siteler arama motorlarında mevcut. Her iki uzantıya sahip site de wordpress alt yapısını kullanıyor ise, uzantıları neden farklı diyebilirsiniz. Hatta kafanız acaba hangisi daha iyi sorusuyla da karışmış olabilir.
WordPress size .com ve .org olarak iki farklı uzantı alt yapısı sunar. Kullanıcıların çoğu da ihtiyaçları doğrultusunda hangisini kullanacağını seçer.
WordPress.org ‘’ gerçek wordpress ‘’olarak geçer. Açık kaynaklı kod sistemi sayesinde, web sitesi kullanmak isteyen bir çok kullanıcı WordPress.org u seçer ve daha rahat bir kullanım elde etmiş olur. Bir domain ya da hosting ile hiç bir kısıtlama olmadan WordPress.org ile harika bir siteye sahip olabilirsiniz.
WordPress.com ise bir barındırıcı (hosting) hizmetidir. Kullanıcılara toplamda 6 farklı hosting paketi sunar. Ücretsiz, kişisel, premium, e-ticaret ve vip için kullanıcılar genellikle WordPress.com u tercih eder. Hobi olarak blog yazacaklar için ücretsiz olan WordPress.com daha uygun olacaktır.
Neden WordPress.org Daha Çok Tercih Ediliyor?
WordPress.org sitenizin bütün kontrolünü size verir. Bu sayede dilediğiniz değişiklikleri dilediğiniz zaman yapabilirsiniz. Sitenize dilerseniz ücretli ve ücretsiz eklentiler ekleyebiir, Google reklamlarından para kazanma olasılığınız olur. WordPress.com da bunu yapamazsınız, Google ın size sunduğu reklamlardan da bir hak iddia edemezsiniz. Google Analytics ile site ziyaretçilerinizi takip edebilir, sizi nasıl bulduklarını, hangi aralıklarla sitenize girdiklerini ve en çok neleri okuduklarına bakabilir, inceleme yapabilirsiniz. Daha iyi bir SEO sistemine sahip olursunuz.
WordPress.org Tabanlı Sitemi E-Ticaret Sitesine Çevirebilir Miyim?
Elbette evet! WordPress.org size bir çok imkan sunmakla beraber, dilerseniz E-Ticaret paketi satın alarak müşterilerinize ürünlerinizi ulaştrmanın yolunu da açar. Woocommerce dediğimiz WordPressin e-ticaret paketi ile bunu belli bir ücret karşılığında yapabilirsiniz. Woocommerce, kendi sitelerini kurmak ya da e-ticaret yaparak para kazanmak isteyen kullanıcıların tercih ettiği bir WordPress E-Ticaret modülüdür.
WooCommerce ek modülü ile WordPress alt yapılı sitenizde üretsiz bir standart e-ticaret paketine sahip olup, online mağazanızı açabilirsiniz. Ancak standart ve ücretsiz bu paketlerin kısıtlı olacağını, ileri vade de ücretli ek paketler satın almak isteyip, kendinizi güncel tutmak isteyebileceğinizi söylemekte yarar var.
WordPress Mİ Html Kodlama mı Daha İyi?
Bir çok kişi WordPress ile mi kodlama ile mi daha iyi web sitesi kuruluyor sorusunun cevabını merak etmektedir. WordPress ve kodlama sisteminin ayrıntısını çok bilmeki, ve iki sistemi doğru karşılaştırabilmek çok önemlidir. Elbette kodlama bilgisine sahip olmak size bir çok alanda fayda sağlar. Ancak kodlama bilmeden de site sahibi olabiliyorsanız neden daha meşakatli olan yolu seçerek vakit ve enerji kaybedesiniz? Bende sizler için WorldPress mi yoksa kodlama mı daha iyi diye araştırdım. Bu yazıyı okuduktan sonra, sitenizi nasıl yapacağınızın kararı tamamen size kalmış.
WorldPress İle Kodlamanın Farkı Nedir?
WorldPress kullanıcılarının en büyük artısı, site içinde kullanmak istediğiniz eklentiler hazırdır. Başkaları bu işi sizler için yapmıştır, kodlama yaparak zaman kaybetmenize ve yazılım bilgisi sahibi olmanıza gerek kalmaz. Eğer kodlayarak site yapacaksanız yazılım biliyor olmanız gerekmektedir ve bu iş fazlasıyla detaylıdır. Kodlama yaparken aynı zaman da SEO bilgisine de sahip olmanız gerekmektedir ve sitenizi baştan inşa ederken SEO için yazılımsal olarak bizzat kendiniz uğraşmak durumunda kalırsınız.
Kodlama ile site kurduysanız aynı zamanda sürekli güncel eklentileri ve yazılımları takip edip, sitenizi buna entegre hale getirmeniz gerekmektedir. Tarayıcı uyumluluk ve mobil uyumluluk gibi konularda da kodlama ne yazık ki yine WordPressten geri planda kalacak çünkü WordPress tarayıcı ve mobil uyumlu olarak devamlı kendini günceller.
Kodlama ile site yaparken güvenlikte zaman ayırmanız gereken en önemli konulardan. Siteyi baştan aşağı siz hazırlamış olduğunuz için güvenlik unsurlarını da siz belirleyecek ve gerekli önlemleri kendiniz alacaksınız. WordPress ise bu konuda biraz daha geride ancak güçlü bir şifre ve iyi bir sunucu ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
WordPress Mi Daha Hızlı Html İle Hazırlanan Site Mi?
Kodlama ile hazırladığınız sitenin yüklenme süresi düşük olduğundan daha hızlı açılır. WordPress ise bir çok kaynak ve dosya barındırdığından dolayı daha yavaş yüklenir. Ancak bu işinizi etkileyecek kadar önemli bir etken mi iyi düşünüp karar vermelisiniz.
Html (Kodlama) Mı Daha Kolay Öğrenilir WordPress Mi?
Hiç kodlama bilmeyen biri olduğunuzu varsayalım. Bu şekilde en baştan bu işi öğrenmek elbette ki zaman ister. Kodlama bilmeyen birinin web sitesi kurması, WordPress bilen birisine oranla daha zordur ve sabır ister. WordPress i 2 saat içerisinde öğrenebilirken, kodlama aylarını, hatta bazen yıllarınızı alabilir. Elbette ki geleceğiniz için kendinizi daha donanımlı bir noktada görmek istiyorsanız ve zaman kısıtlamanız yoksa kodlama bilgisi almak sizin için diğer rakiplerinize göre avantajlı bir durum yaratabilir. Ancak ileride bir site kurarken kodlama ile 3 ay içerisinde yaptığınız işi, WordPress kullanarak 2 haftada teslim edebileceğinizi de unutmamanızı tavsiye ederim.
1 Yorum. Yeni Yorum
WordPress ile ilgili bilgilendirici yazı olmuş. Teşekkürler.